Следвайте Гласове в ТелеграмПартньорството между България и САЩ е по-силно от

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПартньорството между България и САЩ е по-силно от
Коментари Харесай

Посланик Кенет Мертен: Стратегическото партньорство между България и САЩ е по-силно от всякога

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Партньорството сред България и Съединени американски щати е по-силно от всеки път, съобщи посланикът на Съединени американски щати в България Кенет Мертен по време на първата си лекция у нас. Събитието беше проведено от Атлантическия клуб в България, чийто президент е някогашният външен министър Соломон Паси.

 „ Историята сред Съединени американски щати и България продължава да се развива и през днешния ден. Убеден съм, че главите, които пишем в този момент и в бъдеще, ще бъдат най-хубавите и най-интересните в нашата история. Нашето стратегическо партньорство е по-силно от всеки път с повече от 2 милиарда в двустранна търговия с непрекъснато разширяващи се връзки в разнообразни браншове – комерсиалния, културния, гражданския и обществения бранш ”. Това съобщи американският дипломат в България Кенет Мертен пред Атлантическия клуб, представен от NOVA.

" Аплодирам мощните сигнали, които българското държавно управление изпраща по отношение на укрепването на връзките си с Европейски Съюз ", сподели той.

" Двустранната търговия сред България и Съединени американски щати стартира да възвръща ", сподели американският посланик.

В началото на речта си американският дипломат загатна за американския публицист Джанюариъс Макгахан и за Джон Атанасов – живите връзки сред България и Съединени американски щати. Атанасов е празнуван като татко на актуалния компютър. А Макгахан събира интернационална поддръжка за Априлското въстание. Той е американски публицист, работил през 1886 г за в. „ Таймс ”.

Посланик Мертен уточни, че връзките в другите браншове сред двете страни непрекъснато се уголемяват, а също така тази година се означават 120 години дипломатически връзки сред България и Съединени американски щати. 

Източници: " Труд ", " 24 часа "

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР